Vrouwengrond

9 bijeenkomsten per jaar, eens per maand een vrijdagmiddag.
In Utrecht

Een jaar lang vormen wij een groep van vrouwen om bij thuis te komen.
Samen groeien wij in ons vrouw-zijn, ieder op haar eigen manier.
We delen, verbinden, dansen, verdiepen en ontwikkelen ons in
de bedding van zusterschap.We versterken ook onze verbinding met
Moeder Aarde, onze Grond. En daarmee helen we een stukje van de aarde,
op weg naar een Nieuwe Aarde.

Je zult je gesterkt en gesteund voelen. Je zult makkelijker in contact komen met je verlangen en wat jij wilt in het leven. Je zult je ronder en voller gaan voelen in hart en bekken, voller in het leven staan. Je zult je verbonden weten met zusters, ook als je niet bij elkaar bent. Je zult anders naar het leven en je relaties gaan kijken en ze anders ervaren, meer van binnenuit.


Zusterschap
In andere culturen en in andere tijden was en is het een gewoonte voor vrouwen om bij elkaar te komen en in deze kring van vrouwen te delen, te troosten en plezier te maken. In onze cultuur is dit grotendeels verdwenen. Het herontdekken hiervan is van groot belang voor het versterken van de vrouwelijke energie in jouzelf, onder vrouwen, in de samenleving en met de natuur. In een groep van vrouwen is er een andere energie.  Zo ontstaat er een zachte bedding, creatieve stroming en geaarde energie.

Vrouwengrond
Je vindt er inspiratie, troost, geborgenheid, erkenning en herkenning. Het is een plek om verbinding te maken met jezelf en van daaruit met de ander. Samen creëren wij een ruimte om te dansen, te zingen en te sprankelen, om stil te worden, te rusten, aangeraakt te worden en te ontvangen. Zo bewegen wij ons samen tot authentiek vrouwzijn: leven vanuit je hart, in verbinding met jezelf en de ander, in verbinding met de natuur en de wereld, je verlangen voelen en uiten, grenzen bewaken, je eigenheid omhullen en koesteren, bedding maken, intimiteit creëren, dienstbaar zijn in een groter geheel en zuster zijn voor elkaar.

Thema’s
In Vrouwengrond verkennen wij door oefeningen en opstellingen verschillende thema’s in onszelf. Zo kun je stappen zetten in je ontwikkeling, op je eigen manier en in je eigen tempo. Thema’s die we zullen behandelen zijn: liefde, verbinding, ouder-dochter relatie, je eigen moederschap of kinderloosheid, je eigen lijf voelen en ervaren, je passie, het verlorene, eenzaamheid, voor jezelf gaan staan, dichtbij jezelf blijven in contact, uitreiken, het oude achterlaten, rouwen, nieuw leven creëren, balans vinden, leren rusten en steun zoeken, sensualiteit en seksualiteit, de heks in ons, de vrouwenlijn in je systeem en dat wat zich aandient.

Begeleiding
Ik begeleid de groep vanuit verschillende methoden en inspiratiebronnen zoals systemisch werken (familieopstellingen), sjamanistische rituelen, NLP, (zacht) lichaamswerk, gedichten, mythische verhalen, mystieke teksten en creatieve vormen. Het creëren van een heilige ruimte, sacred space, is de basis, van daaruit kan er ontstaan wat er wil ontstaan, openen wat er geopend mag worden, veiligheid groeien zodat jij kunt komen met wat er in je is.

Doorlopende groep
Een jaar lang reis je met elkaar en groei je naar elkaar. De groep gaat verder na de zomer. In de zomer is er de mogelijkheid om er uit te stappen en komen er nieuwe vrouwen bij. Zo blijft er een verbinding en behoudt het veld (de bedding) haar diepte.

Ervaringen van deelnemers:

Bij Judith Mirjam mag alles er zijn. Ze heeft oog voor je diepste pijn en tegelijk een groot vertrouwen in je kracht. Je mag er zijn met hart en ziel en hoofd en lijf. En dat werkt helend, zeker als je hiernaar telkens terug kan keren.” Femke, Amsterdam

Er komt bij mij een beweging op gang door deze samenkomsten. Onmiskenbaar , een nieuwe richting. Dit ontstaat uit de ontmoeting. Wat speelt in mezelf, soms maar net onder de oppervlakte. En die ontmoeting met de ander. Zonder oordeel zien en opnieuw in beweging raken.“ Coryne, Deventer

Een liefde-vol kado aan jezelf en daardoor ook aan de mensen om je heen!” Davinia, A’ foort

 Er is een mooie vloeiende afwisseling in oefeningen waarbij alles wat ik ben aan bod komt: mijn lijf, mijn denken, mijn gevoel, mijn verlangens, mijn verleden, mijn toekomst. In eerste instantie kom ik voor mezelf maar al snel merk ik hoe belangrijk ieders schakeltje is in het groepsproces.” Lydia, Utrecht


Data, lokatie en kosten
Er komt een tweede Vrouwengrondgroep in 2021: op de dinsdagmiddag.
7 bijeenkomsten tot de zomer. Data volgen.

Welkom!

Data: Vrijdagmiddag 13.00 – 17.00
Data: 9 okt, 13 nov, 4 dec 2020, 22 jan, 12 feb, 12 mrt, 16 apr, 21 mei, 18 juni 2021

Locatie: Akasha Studio, Bilderdijkstraat 78, Utrecht (op loopafstand van het Centraal Station).

Kosten:
€ 480 (vrijgesteld van btw)

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij Mirjam Schoon via info@binnentuin-bezieling.nl.
Als je nog vragen hebt of graag voor aanmelding een kennismakingsgesprek wil voeren, neem dan gerust via de mail contact met mij op.

Je bent welkom in de cirkel van zusters!

“Voor wie ik liefheb wil ik heten
Noem mij, noem mij, spreek mij aan,
Oh noem mij bij mijn diepste naam

Noem mij, bevestig mijn bestaan,
Laat mijn naam zijn als een keten

Voor wie ik liefheb wil ik heten
Oh noem mij bij mijn diepste naam.”

Neeltje Maria Min