Vrouwengrond

Vrouwengrond

Training van 9 middagen eens per maand op vrijdag.
In Utrecht

Thuis komen in je vrouw zijn
Een jaar lang vormen wij een groep van vrouwen om bij thuis te komen.

Samen groeien wij in ons vrouw-zijn, ieder op haar eigen manier.
We delen, verbinden, dansen, verdiepen en ontwikkelen ons in
de bedding van zusterschap. We versterken ook onze verbinding met
Moeder Aarde, onze Grond. En daarmee helen we een stukje van de aarde,
op weg naar een Nieuwe Aarde.

Je zult je gesterkt en gesteund voelen. Je zult makkelijker in contact komen met je verlangen en wat jij wilt in het leven. Je zult je ronder en voller gaan voelen in hart en bekken, voller in het leven staan. Je zult je verbonden weten met zusters, ook als je niet bij elkaar bent. Je zult anders naar het leven en je relaties gaan kijken en ze anders ervaren, meer van binnenuit.

Zusterschap
In andere culturen en in andere tijden was en is het een gewoonte voor vrouwen om bij elkaar te komen en in deze kring van vrouwen te delen, te troosten en plezier te maken. In onze cultuur is dit grotendeels verdwenen. Het herontdekken hiervan is van groot belang voor het versterken van de vrouwelijke energie in jouzelf, onder vrouwen, in de samenleving en met de natuur. In een groep van vrouwen is er een andere energie.  Zo ontstaat er een zachte bedding, creatieve stroming en geaarde energie.

Vrouwengrond
Je vindt er inspiratie, troost, geborgenheid, sprankeling, klankboord, uitdaging, verdieping, erkenning en herkenning. Het is een plek om verbinding te maken met jezelf en van daaruit met de ander.  Zo bewegen wij ons samen tot authentiek vrouwzijn: leven vanuit je
hart, in verbinding met jezelf en de ander, in verbinding met de natuur en de wereld, je verlangen voelen en uiten, grenzen bewaken, met je eigenheid tevoorschijn komen, omhullen en koesteren, bedding maken, intimiteit creëren, dienstbaar zijn in een groter geheel en zuster zijn voor elkaar.

Thema’s
In Vrouwengrond verkennen wij door oefeningen en opstellingen verschillende thema’s in onszelf. Zo kun je stappen zetten in je ontwikkeling, op je eigen manier en in je eigen tempo. Thema’s die we zullen behandelen zijn: de weg van het hart, verbinding, ouder-dochter relatie, je eigen lijf voelen en ervaren, je passie, het verlorene, eenzaamheid, voor jezelf gaan staan, dichtbij jezelf blijven in contact, uitreiken,rouwen, nieuw leven creëren, balans vinden, leren rusten en steun zoeken, sensualiteit en seksualiteit, de heks in ons, de vrouwenlijn in je systeem en dat wat zich aandient.

Het creëren van een heilige ruimte, sacred space, is de basis, van daaruit kan er ontstaan wat er wil ontstaan, openen wat er geopend mag worden, veiligheid groeien zodat jij kunt komen met wat er in je is. Over de werkvormen die we oa gebruiken lees je hier meer:
https://binnentuin-bezieling.nl/methoden-en-werkvormen/

Doorlopende groep
Een jaar lang reis je met elkaar en groei je naar elkaar. De groep gaat verder na de zomer. In de zomer is er de mogelijkheid om er uit te stappen en komen er nieuwe vrouwen bij. Zo blijft er een verbinding en behoudt het veld (de bedding) haar diepte.

Data: 

Locatie: Utrecht

Kosten voor 9 bijeenkomsten:
€ 550 (vrijgesteld van btw)

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij Mirjam Schoon via info@binnentuin-bezieling.nl.
Als je nog vragen hebt of graag voor aanmelding een kennismakingsgesprek wil voeren, neem dan via de mail contact met Mirjam op.
Je bent welkom in de cirkel van zusters!