Mirjam

Mirjam Schoon (1971)

In mijn werk combineer ik verschillende passies: mijn therapeutschap/begeleiderschap,
het creatief vormgeven en mijn liefde voor mystiek en het religieuze.

Mijn reis naar binnen waarin ik mijn binnentuin langzaam ontdekte en blootlegde, door heel wat lagen heen, dat is mijn instrument om jou te begeleiden. Ik kan pas je gids zijn als ik zelf reiziger ben geweest. Mijn woeste rivieren, afgronden, schuren en blutsen, stromen en stokken schuw ik niet om in te brengen, zo lopen we samen op. Ik loop een stukje met je op, parallel aan jouw weg.

Zeven jaar heb ik als creatief therapeute drama gewerkt met kinderen met sociaal-emotionele problemen. Zestien jaar heb ik groepen begeleid als theaterregisseuse en sinds 1996 leid ik workshops. In 2010 ben ik gestart met de praktijk de Binnentuin.

Twaalf jaar van mijn leven heb ik in Israël gewoond, als kind en als volwassene. Daar woonde ik in een Europees dorp, met als uitgangspunt: dialoog tussen de verschillende religies op gang brengen. Hier is mijn liefde voor het religieuze ontstaan en heeft religie een plek in mijn leven gekregen. Sinds 2000 woon ik weer in Nederland, inmiddels in Utrecht. Ik heb een zoon van 23 jaar.

Ik geniet van wandelen in de natuur en zoek de stilte op. Reizen naar andere landen om daar natuur en cultuur te verkennen, doe ik graag. Als ik de kans krijg, reis ik af naar de woestijn en maak ik tochten en slaap onder de sterrenhemel. Ik teken en schilder. Mystieke en religieuze teksten inspireren mij. Ik dans, ren en doe aan yoga.

De opleidingen die ik heb gevolgd:

Creatieve therapie drama (Hogeschool van Utrecht, ’90-’94)
Lichaamsgerichte therapie (Aumm instituut, Groningen,’06-’09).
Basisopleiding Transactionele Analyse (Phoenixopleiding, Utrecht ’10)
Systemisch werken/fam.-opstellingen (Phoenixopleidingen, Utrecht ’10-’11)
Trainersopleiding (Phoenixopleidingen, Utrecht ’11-’12).
Maskermaker: De karakterstructuren, vanuit systemisch en lichaamsgericht perspectief. (Phoenixopleidingen, Utrecht ’12-’13)
Relatietherapie: ‘Relatie als spiegel van de ziel’ (Phoenixopleidingen, Utrecht 2016)

Mirjam:

Een bedding scheppen voor jou om te zien waar je je verbergt, om van daaruit in jouw tempo tevoorschijn te komen. Ruimte geven voor zowel je kracht als je kwetsbaarheid. Je begeleiden in het thuiskomen bij jezelf en zo je eigenliefde te hervinden. Dat is de passie van mijn werk.

Deelnemer over Mirjam:

Het is alsof Judith Mirjam je persoonlijk voorgaat de diepte in naar die belangrijke ruimte in jou. De deuren voor je openzet en je met liefde ondersteunt om naar binnen te kijken.