Visie

In het logo van de Binnentuin zie je de volgende symbolieken.

Een blad: een boom, met een stam, vele takken en zoveel bladeren. Zij staat voor je plek in het grotere geheel, je familie, je nieuwe familie, de plek in het leven die voor jou bedoeld is. Door je plek in de nemen, neem je wat van en voor jou is en word je wie je bent. De bron is je bestemming.

Een vlam: zij staat voor je innerlijk vuur, je hartstocht, je levenslust. Voor de Geest, de Spirit, die via  inspiratie en je passie zich kenbaar maakt. Door deze te gaan voelen, vind je richting, vind je levenslust, zul je genieten en gaan voor je missie.

Een druppel: zij staat voor je bron, ze ligt verborgen in je hart. Hier vindt heling plaats en verbinding met jezelf en met de ander. Hier is de stilte, hier ben je thuis, hier komt alles samen. Hier vind je betekenis en antwoord op wat er gebeurt in je leven.

Een veer: deze staat voor je intuïtie, je innerlijke stem. Om deze schat je vinden en waarachtig te gebruiken, mag je naar binnenkeren, stil worden en leren luisteren.

Verbonden met het Grotere. Geworteld in Moeder Aarde.

Uitgangspunten voor de Binnentuin:

  • Veiligheid en bedding zijn belangrijke voorwaarden om te kunnen groeien.
  • Het vraagt moed naar jezelf en je gedrag en je keuzes te kijken.
  • Autonomie is belangrijk: jij bepaalt welke stappen je zet, jij maakt de keuzes in je weg naar meer heelheid
  • Het lichaam is een instrument dat zeer wijs is en deze kun je in zetten op je zoektocht. Je lichaam laat je voelen wat je mist en wat je verlangen is.
  • In een ieder van ons schuilt een krachtbron die aangeboord kan worden. En in iedere moeilijke situatie schuilt een verborgen bron waaruit je kunt putten.
  • Je hart is je compas.