Retraite voor je Hart

Terug komen bij je bron

Ruimte voor de stille beweging van de ziel
en de fluistering van je hart.
In een klooster.

 

Heilige Ruimte

In de Sacred Space van het klooster en van het opgebouwde veld, word je aangeraakt, gedragen en vastgehouden. In die Heilige Ruimte kan er een beweging plaats vinden die moeilijker ergens anders kan plaats vinden. Een beweging richting je hart: om die te openen, te gaan voelen, horen en laten rijpen. Zodat je meer vanuit je hart kunt gaan leven, en je leert de fluisteringen van je hart te verstaan.
De Stilte als Heilige ruimte, het klooster als Heilige ruimte, je lijf en je hart als Heilige ruimte en een energetisch opgebouwde Heilig Veld.

Een waar de Geest neer kan dalen, de Spirit, het Vrouwelijke aspect van God. Zij zoekt een plek om te landen in jou. De kunst is om je te openen voor haar Aanwezigheid. Zij werkt via het hart.

Fluistering van het Hart
Vaak sluimert of roept er iets van binnen, wat we bijna niet kunnen horen. In de huidige tijd met zoveel mogelijkheden en veelheid aan prikkels van de buitenwereld, horen we soms de stem van de binnenwereld niet meer. Die zachte stem in je binnenwereld is als een fluistering van je hart. Zachte signalen kunnen dan duidelijke richtingwijzers worden terug naar je bron. Deze retraite biedt je de mogelijkheid om hier verbinding mee te maken.

Je bron
Dit is een retraite die ruimte biedt aan het boven laten komen van nieuwe impulsen van je hart, de mogelijkheid voor een ander gezichtspunt en een nieuw perspectief. Het geeft nieuwe ervaringen en een nieuwe vorm van kijken. Als je uit de vaste routine van het dagelijkse stapt en uit het voortrazende denken, dan krijgt de ziel de kans om zich te laten horen vanuit je bron.
De ziel wacht om wakker gekust te worden en weer tot leven te komen. Het is als een kind dat weer wil spelen, het licht ziet, de wind voelt en dat weet waar ze naar toe wil. Leven vanuit je hart.

Om hier te komen, ontmoeten we soms ook de schaduw in onszelf, dat zich vaak laat kennen als onrust of weerstand. Het vraagt moed om daar naar te kijken en er doorheen te zakken.

We werken met vormen om dieper in jezelf en dichterbij de Stroom te komen. En die je brengen bij wat je hart je wilt laten weten en laten voelen.

Voor wie
Voor iedereen die stil wil staan bij haar/zijn eigen leven en de bron, het hart.  Voor iedereen die behoefte heeft aan rust en dieper wil zakken in de stilte en zich wil laten dragen door dat wat Groter is.

Hoe werk ik
De drie dagen hebben een opbouwende structuur om je reis naar jouw bron te begeleiden.We werken afwisselend met verschillende meditaties, mindfullness, veel stilte, zintuigoefeningen, visualisaties, adem- en lichaamswerk om jezelf op te schonen, zachte chigung oefeningen, gedichten/mystieke teksten, creatieve vormen en zielsopstellingen.

De drie dagen zijn in stilte, ook tijdens het eten en tussen het programma door.

In een stille en prachtige omgeving, vlakbij het bos en de duinen, waar de hemel de aarde raakt, ligt het Liobaklooster. Met een lichte cursusruimte, een heerlijke tuin, eenpersoonskamers met wastafel en eenvoudige maaltijden. 

Data
Vrijdag 24 april 10.00 tot zondag 26 april 17.00   2020

Lokatie
We verblijven in de school van de Vrede. http://www.schoolvoorvrede.nl/

Wat verbonden is aan het Liobaklooster, http://www.liobaklooster.nl/

– 1 p kamers met wastafel en gedeelde wc en douche, uitzicht op de tuin.
– Eigen groepsruimte en eigen tuingedeelte
– Eigen eetkamer (en gezellige hoek)
– Klooster gebeden zijn open om te volgen.
– Het klooster ligt naast de bossen en de duinen.


Kosten

 €450 inclusief btw

Inclusief overnachting en eenvoudige vegetarische maaltijden.
Op basis van 1 persoons kamer.