Herbronnen in een klooster

Terug komen bij je bron

Ruimte voor de stille beweging van de ziel
en de fluistering van je hart

 

Fluistering van de hart

Vaak sluimert of roept er iets van binnen, wat we bijna niet kunnen horen. In de huidige tijd met zoveel mogelijkheden en veelheid aan prikkels van de buitenwereld, horen we soms de stem van de binnenwereld niet meer. Die zachte stem in je binnenwereld is als een fluistering van de hart. Zachte signalen kunnen dan duidelijke richtingwijzers worden terug naar je bron. Deze retraite biedt je de mogelijkheid om werkelijk verbinding te maken met je eigen levendigheid en bezieldheid. Vanuit die bezieling ontwikkel je een grotere keuzevrijheid in hoe jij wilt antwoorden in de buitenwereld.

Je bron
Dit is een retraite om uit je gedachtenstroom te komen, om uit gebaande paden te treden, om los te komen van dagelijkse patronen. Dit is een retraite die ruimte biedt aan het boven laten komen van nieuwe impulsen van je hart, de mogelijkheid aan een ander gezichtspunt en een nieuw perspectief. Het geeft nieuwe ervaringen en een nieuwe vorm van kijken: meer vanuit je hart. Uit die vaste routine krijgt de ziel de kans om zich te laten horen vanuit je bron.
De ziel wacht om wakker gekust te worden en weer tot leven te komen. Het is als een kind dat weer wil spelen, het licht ziet, de wind voelt en dat weet waar ze naar toe wil. Leven vanuit je hart.

Om hier te komen, ontmoeten we ook de onrust in onszelf of een blokkade of overtuigingen.  Het vraagt moed om daar bij te blijven en werkelijk te kijken.
D.m.v. oefeningen nodig ik je uit je onrust en blokkade te verkennen.  Een opstelling kan je helpen je te zien wat er speelt, oefeningen helpen je om je bewegingen van bescherming te onderkennen en te zien. En oefeningen brengen je bij wat je hart je wilt laten weten en laten voelen.

Voor wie
Voor iedereen die stil wil staan bij haar/zijn eigen leven. Wil verkennen wat haar/hem tegenhoudt om je verlangen te volgen, je hart te volgen. Voor iedereen die behoefte heeft aan rust en dieper wil zakken in de stilte en wil laven aan dat wat Groter is.

Hoe werk ik
De twee dagen hebben een opbouwende structuur om je reis naar jouw bron te begeleiden.We werken afwisselend met stilte, lichaamswerk, visualisaties, kleine opstellingen, meditatie en creatieve vormen.

In een stille en prachtige omgeving, vlakbij het bos en de duinen, waar de hemel de aarde raakt, ligt het Liobaklooster. Met een lichte cursusruimte, een heerlijke tuin, eenpersoonskamers met wastafel en eenvoudige maaltijden.

Data
Vrijdag 1 november 10.00 tot zondag 3 november 17.00 2019

Lokatie
We verblijven in de school van de Vrede. http://www.schoolvoorvrede.nl/

Wat verbonden is aan het Liobaklooster, http://www.liobaklooster.nl/

Kosten

 €450 inclusief btw

Inclusief overnachting en maaltijden.
Op basis van 1 persoons kamer.